søndag den 2. november 2014

Neonlys

Endnu en nat i neonlygtens skær. Endnu en nat vendt på vrangen af ildvand og billige damer. Fem mænd; én mission: at bunde hygge i liter glas, mens regnen hamrer mod latexbelagte gummiruder. Endnu en nat uden stjerner i midtbyen. Endnu en nat søbet ind i fejlslagne idealer og forskruede forventninger.
Tanken om at morgendagen bringer atter en chance, efterlader en tung cigar dunst i svælget. Smagsløgene trækker sig sammen, mens livgivende væske fosser vertikalt ned i det alkoholiserede ungdomslegeme. Et legeme, der evigt er fanget i kampen mellem teenagervrede og voksenmelankoli.
Hvis det nu var dag, ville regnen ikke hamrer mod ruder. Den ville ikke drive fra våde hår spidser efter den lange march til hjemstavnen. Nej, nej, nej. Dagen ville være anderledes. Sollys i stedet for blå neon lys. Smilende kvinder i stedet for de forvoksede 15-årige, der indtager enhver stam bar som nogensinde har betydet noget for en halvfortabt generation.
Et andet lys. Det er vigtigt dét her. Lys fra ildkuglen, der skinner nedover en markvej. En markvej, der skærer sig vej gennem landskabet, for at ende ved det blå ocean. En udsigt for to. To mennesker, der fletter fingrer i en ukompliceret form for kommunikation.
Ønsketænkning. Neonlyset er stadig tæt og stjernerne slukkede over byens blændede pandelampe. Øl indtaget stiger og snart... ja, snart, så er der ikke andet at gøre, end at ty til flaskens brændende indhold og de lokales stammeritualer. Der er ikke andet at gøre under neonlysets skær.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar