onsdag den 1. september 2010

Afbildning

Visse ting skal og må afbilledes – på den ene eller den anden måde. Om det er så er af pennens vej, der nedskriver og beskriver, eller gennem penslen, der malerisk og farvefuldt – eller ej – danner et billede, hvilket pøbelen – eller folket – kan beundrer, når det udstilles bag en tilfældig glasmontre (det bedste eksempel er Mona Lisa, der passivt ser til, mens tilskuerne sværger at hun kigger på dem – ligegyldigt hvor de står).

En kunstner – maler, skribent etc. etc. – har pludselige – eller planlagte – udbrud af kreativitet, der eksploderer som Vesuv en gang gjorde og ligger byen – i denne forstand menneskets sind – i ruiner. Derefter er det op til personen selv at genopbygge sit sind med den nye software – det kreatives indtryk – og programmere denne ind i mainframen – hjernen.

For det at vi vælger at genopbygge os selv med de nye indtryk giver plads til nye udbrud og derved fortsættes processen i en evig cirkel. Eller… så længe nogen genopbygger sindet for derefter at skabe noget nyt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar