fredag den 7. maj 2010

I sneen

Hun ved, at de er der. De små sorte skikkelser lister af sted bag hende. Træder i det spor hun selv har lavet med sin march gennem sneen. Den kolde sne som konstant falder fra himlen. Det ligger som et tæppe over det normalt så farverige landskab, der nu kun er sort og hvidt. Den hvide sne og de sorte nøgne træer. Træerne der er nøgne. Ligeså nøgne som hun er.
Hun fortsætter ufortrødent, selvom hun er bevidst om skabninger bag hende og kulden, der invaderer hendes skrøbelige legeme. Truer med at slå hende ned; tappe hende for energi, men hun ignorer kendsgerningen. Nok er hun nøgen som de sorte træer, men hun nægter at befinde sig i den samme stilstand som dem. Nægter at vente på sommeren. Har ting hun skal nå; ting hun skal gøre. Der er ikke tid til at stå stille. Hun har et mål.
Hendes krop siger fra; hendes hjerne siger til. Fortsætter selvom alle bevægelser er mekaniske og hun virkelig har brug for ny energi. Målet skal nås og da hun opfatter at det er inden for rækkevidde sætter hun tempoet op. Kroppen vil ikke, men hun vil og tvinger det jordiske til at adlyde. Mentaliteten fjerner kroppens smerte og lader hende fortsætte.
Så står hun der. Kigger ned. Ned på drengen. De sorte skikkelser står på passende afstand; på passende afstand observerer de situationen. Nu hvor hun står stille kan hun langt tydeligere mærke kulden, men hun er ligeglad. Hun bøjer sig ned; mærker den kolde sne mod sin hud. Ligeglad. Strækker armen ud. Røre ved drengen, der ligger stille i sneen. Mærker varme. Han sover, men hun mærker en intens varme fra ham. Kravle hen til ham. Sneen omkring ham er smeltet. Den intense varme. Hun finder det tiltrækkende; hun finder ham tiltrækkende. Med et suk falder hun i søvn ved hans side; omfavner stilstanden ved hans side. Sneen smelter og de sorte skikkelser forsvinder. De sorte træer får kulør.
Hun nåede frem. Frem til målet. Sover hos drengen. Vågner med ham, når sneen er smeltet. Når sneen er smeltet, så vågner de begge. De vågner, når sneen er smeltet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar